40 jaar St. Vrienden van oud Genemuiden!

Dit jaar viert de Stichting Vrienden van Oud Genemuiden haar 40-jarig jubileum. Geheel in stijl van de Stichting wil ze dit vieren met de hele bevolking, en wel door de organisatie van een aantal  grotere activiteiten door het hele seizoen 2015/2016 heen. De activiteiten zullen heel divers van aard zijn, zodat de hele bevolking aan haar trekken zal komen. Onderdeel is het werk van een stadsdichter.

logovriIn de Stichting Vrienden van Oud Genemuiden vinden Het Historisch Centrum (voorheen de Oudheidkamer), de Gællemuniger Taelkrink, de Klederdrachtgroep en de Werkgroep Stamboomonderzoek onderdak. Elke werkgroep zal de komende tijd één of meer jubileumactiviteiten ontplooien. Zo komt binnenkort de oude Genemuider raadstafel, thans onderdeel uitmakend van de collectie van het Rijksmuseum in Amsterdam, naar Genemuiden. Hij zal in het najaar te bewonderen zijn in het Historisch Centrum.

Verder zal er van september tot en met juni een Stadsdichter actief zijn, die (natuurlijk in het Gællemunigers) gedichten schrijft over vermeldenswaardige gebeurtenissen in Genemuiden. Tijdens Genemusiment, op 19 september, organiseert de Stichting in het Historisch Centrum ‘Tussen Pronk en Prul’ : een taxatiedag voor (al of niet) waardevolle spullen, met één van de taxateurs van het programma ‘Tussen Kunst en Kitch’ als deskundige.

En verder staat er voor dit jaar nog een verzamelaarsbeurs op het programma, er komt nog een avond met een spreker, stamboom-geïnteresseerden komen de aanstaande winter aan hun trekken, en ook daarna staan nog enkele grotere activiteiten gepland. kortom: voor iedereen die in de historie van Genemuiden en haar taal is geïnteresseerd, is er het komende seizoen veel te beleven. Via de lokale pers zullen de activiteiten steeds tijdig worden aangekondigd. Aankondigingen van jubileumactiviteiten zijn herkenbaar aan het bovenstaande logo.