Dialectnieuws

Zolder wordt te klein bij ‘Veurleezn op zolder 2017’!

148857800114Het werd stoelen bijzetten op de zolder van het Tapijtmuseum. Tafels moesten het veld ruimen voor extra rijen stoelen. Steeds meer mensen ontdekken de leuke avond die de Gaellemuniger Taelkrink elk jaar organiseert.

Na de opening door Jannie Bakker, opende Ko Mateboer  met het eerste verhaal. De Taelkrinkers hadden allemaal een verhaal gemaakt welke begint met de zelfde worden: “Zie strækt eur aand en brengt um boovm eur oogn umme de umgevege nog beter of te kunn speurn.”

Voor de pauze 5 totaal verhalen van de taelkrink. Na Ko, las Jannie Bakker en Riek van der Wulp een verhaal voor. Gera en Wim speelden een samenspraak met als titel “Roodkapje” Zij doen vaker dit soort optredens en met succes.

148857802816

Na de pauze was het tijd voor het open podium. Vijf voorlezers hadden zich gemeld, en Herbert Altena beet het spits af met een waargebeurd verhaal over de import van een beer. Henk Klasen had een verhaal gemaakt welke net als de Taelkrinkers begon met de eerder genoemde beginzin.

Daarna prachtige verhalen van Teunie van Riesen en Alida den Hartog. Lidia Stegeman was de laatste op het open podium met een prachtig verhaal over haar vroegere werk bij de bakker. Als afsluiting las Gera van Lente nog een laatste verhaal over “ofdingen”.

Voor foto’s en video’s klik hier.

Tekst en media met dank aan www.Gaellemuun.nl

 

Museum
SVOG