Geslaagde open monumentendag 2019!

In samenwerking met Stichting Archeologische Werkgroep Zwartewaterland (SAWZ) organiseerde de Stichting Vrienden van Oud Genemuiden in het Historisch Centrum Genemuiden een archeologische taxatiemiddag tijdens Open Monumentendag op 14 september 2019. Deze middag, speciaal bedoeld voor kinderen, viel samen met de nieuwe expositie over de demping van het Veergat en de Drecht, die druk werd bezocht.

Zo kwamen aan de taxatietafel een moeder met haar drie kinderen en een tas met oude flesjes, gevonden achter hun boerderij. Een bekende detectoramateur liet een deel van zijn bijzondere vondsten zien, waaronder een zilveren Arabische munt uit de omgeving van Kampen. Tientallen kinderen mochten allemaal vier oude muntjes uit de grabbelton vissen en ook werd de “snoeppot” niet overgeslagen.

Elke zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur is het Historisch Centrum Genemuiden geopend en kunt u de expositie over de demping van 60 jaar geleden bekijken. Er zijn ook mooie filmbeelden te zien van de demping.