In herrinnering – Marie van Dijk-Verhoek

Op 19 december 2019 is Marie van Dijk-Verhoek overleden in de leeftijd van bijna 96 jaar. Marie was één van de vrijwilligers van het eerste uur en toonde tot op hoge leeftijd belangstelling voor de Stichting Vrienden van Oud Genemuiden. Bij het ouder worden zag ze zich genoodzaakt niet meer actief bezig te zijn voor de Stichting. Met name het museum het ‘Historisch Centrum Genemuiden’ had haar warme belangstelling.

Marie heeft zich altijd breed ingezet voor de Stichting en konden wij op haar rekenen bij allerlei activiteiten. Zo was zij betrokken bij de inrichting het museum; was lid van de werkgroep voor de nieuwbouw van het huidige pand waar het museum is gevestigd, een langdurig project van voorbereiding en uitvoering waar Marie heel veel tijd en energie heeft ingestoken; zij hielp mee met het organiseren van de jaarlijkse Luiemotte op 1 mei; organiseerde mede de verkoop tijdens de braderieën, waarbij haar huis jarenlang als centraal punt van deze activiteit fungeerde toen de kraam bij haar in de Langestraat stond; Marie was altijd bereid om ergens mee te helpen, mee te denken, problemen en probleempjes op te lossen. De Stichting kon altijd op haar rekenen .

In 1999 kreeg Marie een koninklijke onderscheiding voor onder andere haar verdiensten voor onze Stichting.

Haar naam zal onder de Vrienden van Oud Genemuiden nog vaak genoemd worden.

We zullen haar/haar persoonlijkheid missen. Wij wensen haar kinderen, kleinkinderen en verdere familie veel sterkte toe.