Dialectnieuws

In memoriam: Jentje van Dalfsen-Fuite

Op 29 november ontving de Stichting Vrienden van Oud Genemuiden het droevige bericht van het overlijden van Jentje van Dalfsen-Fuite. Jarenlang was Jentje een actief en betrokken lid van de Gӕllemuniger Taelkrink en menigeen zal zich haar initialen onder Gӕlledichies, Mi-jnsn van Veurbi-j en Gerak en Gerei in de Stadskoerier nog wel herinneren.

Jentje schreef graag. Het was voor haar, die vanwege haar mobiele beperking veel thuis zat, een uitlaatklep. Verhalen schreef ze het liefst over gebeurtenissen uit haar eigen leven of dat van haar kinderen en kleinkinderen, gedichten konden overal over gaan. Trouw bezocht ze de vergaderingen van de Taelkrink, en toen dat steeds moeilijker werd nodigde ze de Taelkrink uit bij haar thuis te vergaderen, tot het allemaal teveel werd. Maar haar belangstelling bleef: nog op 9 oktober 2019 las ze tijdens een Taelkrink-voorleesavond een zelfgeschreven verhaal voor.

Onverwacht snel kwam haar einde. De Stichting Vrienden van Oud Genemuiden verliest in haar een betrokken dialectliefhebber en -schrijver en zal haar missen.

Museum
SVOG