Collectie

PermExpoHet Historisch Centrum Genemuiden is het onderkomen van de Stichting Vrienden van oud Genemuiden. Naast een stijlkamer uit het begin van de 20e eeuw, een keukentje, een origineel vooroorlogs winkeltje en een timmermanswerkplaats vind je hier een permanente expositie over de geschiedenis van Genemuiden. In het museum vind je alles wat met het verleden van onze stad te maken heeft: van bodemvondsten tot persoonsgegeven, van lokale curiosa tot historische voorwerpen.

museum3

In de leesruimte duik je het ‘papier’ in. Je vindt hier foto’s, oude kranten, boeken, aktes, tekeningen en nog veel meer. Alles wordt zorgvuldig bewaard en per onderwerp bijgehouden. Het is ook de plek om je eigen familiegeschiedenis en stamboom te ontdekken.

  • Klik hier voor een inventaris / overzicht van de beschikbare boeken en tijdschriften
  • Klik hier voor een overzicht filmmateriaal

Op de zolder is een vitrine met daarin de de meest voorkomende klederdrachtmutsen van Genemuiden. Er is een permanente opstelling van enkele schoolbanken met bijbehorend materiaal. Ook staat hier een schaalmodel van 16e eeuws Genemuiden. Daarnaast is de zolder de plek voor exposities over bijzondere gebeurtenissen in Genemuiden.

Museum
SVOG