Klederdracht

1 mei: Maar liefst 5 Luiemottes zetten de Genemuider traditie voort!

“Eerst al hoorden we van 3 later weer van 4 en het zijn er nu 5” lacht Tiny Altena tevreden. Zij noteerde vanmorgen de groepen en het aantal kinderen. Gelukkig zijn er genoeg versnaperingen voor alle kinderen!

Een aantal jaren geleden leek het Luiemotte gebruik uit te sterven. Daarna is het wedstrijdelement er uitgehaald en is het makkelijker geworden om mee te doen en dat scheelt. Dit jaar valt 1 mei precies in de schoolvakantie, dus ook dat zal meehelpen.

De Luiemottes moesten zich vanmorgen om half 8 melden bij de controlepost bij Tandarts Rooker. Rond 8 uur waren de deelnemers op het Havenplein bij ‘tOlde Staduus. Daar kregen alle kinderen wat lekkers.

Voor alle deelnemers aan een Luiemotte was er ‘s avonds een medaille. De organisatie kan tevreden zijn over de opkomst met maar liefst 5 met bloemen versierde ladders. Daarmee was het vanavond een drukte van belang bij het Historisch Centrum Genemuiden. Burgemeester Bilder sprak zijn bewondering uit voor de mooie Luiemottes, en het feit dat er dit jaar 5 groepen de moeite hebben genomen om er één te maken. Hij riep de deelnemers op om ook volgend jaar mee te doen. Er is ook ruimte voor 7 of 8 zo nodigde hij enthousiast uit!

Na het rondje om de kerk met de Luiemottes, ging het richting de Meente, om de bewoners daar ook de gelegenheid te geven om de Luiemottes te bekijken. De bewoners hadden veel belangstelling.

Andere jaren is er nog een avond met een prijsuitreiking, maar daar is nu vanaf gestapt. Iedereen heeft op 1 mei de medaille in ontvangst genomen.

Klik hier voor de foto’s van:

Met dank aan GenemuidenActueel, Breman.net en Gaellemuun.nl

Museum
SVOG