Nieuws

Bekroond Genemusiment 2015!

“Volkomen overdonderd….”, reageerde Jannie Bakker zaterdagmiddag in het Historisch Centrum Genemuiden. Samen met Sijm van Lente ontving ze de derde ‘Bronzn buze’ die ooit is uitgereikt. Dat voor hun werk binnen de Stichting Vrienden van Oud Genemuiden. Eerdere winnaars zijn Klasien Hoekman en Bert en Dirma Timmerman.

34De voorzitter van de stichting, Sijm van Lente, was zaterdag helemaal verbaasd. Hij had moeten regelen dat Jannie Bakker aanwezig zou zijn. “We wilden je deze prijs eigenlijk bij de opening van de expositie onlangs al overhandigen. Toen zei je een paar dagen voor de tijd dat je niet aanwezig was. ‘Er komt wel weer een andere gelegenheid…’, dacht ik toen nog…”, lachte Van Lente in het hofje van het Historisch Centrum Genemuiden.

Die zat 15.30 uur helemaal vol in afwachting van de winnaar. ‘Wie zou het zijn?’, klonk het overal, maar uiteindelijk kwam Klaas van Olst van het organiserende Provisoorfonds met het verlossende woord. “Deze prijs is bedoeld voor vrijwilligers die net wat meer doen, en dat gedurende lange tijd. Kartrekkers, mensen met een frisse kijk. Van de vele voordrachten hielden we er twee over. Gelijkwaardige mensen. En toen viel ons op dat ze zich samen inzetten voor de Vrienden van Oud-Genemuiden. En dat gaf ons de kans om de prijs aan een organisatie toe te kennen.”

De uitreiking van de ‘Bronzn buze’ was de kroon op Genemusiment 2015. In het museum was het de hele dag een drukte van belang. De expositie rond de raadstafel uit 1645 trok veel bekijks en ook de taxaties van ‘prul en pronk’ werden goed bezocht. Totaal waren er zo’n 70 mensen die wat meebrachten om te taxeren, soms met verrassend uitkomsten. Op zolder was een film te zien over 700 jaar Stad Genemuiden (1975) die allerlei herinneringen ter sprake bracht. Kortom een mooie en geslaagde dag om op terug te zien.

Voor foto’s van de dag, klik hier. Met dank aan: Breman.net, Geallemuun.nl en Genemuidenactueel.nl

Museum
SVOG