Iets vinden in de grond
Nieuws

Bodemvondsten gedaan? Die vinden we interessant!

GENEMUIDEN –  Dat de bodem in en rondom Genemuiden nog vol herinneringen zit aan vroegere eeuwen, blijkt uit een recent bezoek van twee Kampenaren aan het Historisch Centrum Genemuiden. Het duo vond onlangs in de buurt van Genemuiden een kleine kanonskogel, zilveren munten en gemerkte loodjes.

De hobby van het duo is om met de metaaldetector aan de slag te zijn. Met succes, want ze halen de nodige historische voorwerpen uit de grond.

Met deze berichten zetten ze de Stichting Vrienden van Oud Genemuiden aan het denken. “Dat soort vondsten zijn ook voor ons heel interessant. Ze vertellen meer over de geschiedenis van Genemuiden. Maar binnen onze vrijwilligersgroep hebben we geen mensen die zelf actief in de bodem speuren”, zegt voorzitter Sijm van Lente.

Hij doet daarom een oproep aan andere hobbyisten die ook met een metaaldetector de bodem afspeuren. Of die op een andere manier objecten vinden of hebben gevonden. “Wil je een verzameling van de hand doen of doe je interessante vondsten? We houden ons altijd aanbevolen voor dit nieuws. Eventueel kunnen we een verzameling of losse vondsten tegen een vergoeding overnemen. We zijn in ieder geval benieuwd naar foto’s van de voorwerpen zodat we die kunnen bewaren”, aldus Van Lente.

Op deze manier blijft de kennis rondom de vondsten, of worden de voorwerpen zelf, bewaard voor een groter publiek. Contact via: info@oudgenemuiden.nl

Het Historisch Centrum Genemuiden exposeert bodemvondsten in het museum aan de Hoek 27. Dat is elke zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur geopend voor belangstellenden.

Museum
SVOG