Nieuws

De gezelligste dag in het Historisch Centrum

Biestemærk is voor Genemuidenaren bij uitstek de dag van ontmoeting. Daarvoor kunnen ze tijdens de jaarmarkt op de derde dinsdag van oktober ook in het Historisch Centrum Genemuiden terecht. Het is misschien wel de gezelligste dag voor een bezoek aan het lokale museum van de Tapijtstad.

Het Historisch Centrum Genemuiden wil niet alleen een plek zijn waar mensen de geschiedenis van de stad ontdekken, maar ook nadrukkelijk een plek waar plaatsgenoten elkaar ontmoeten en samen verhalen over vroeger ophalen. De collectie van het museum levert daarvoor genoeg inspiratie op. Of het nou in de kruidenierswinkel, de oude huiskamer of in de expositieruimtes is.

Vrijwilligers serveren koffie met wat lekkers. Ook zijn ze altijd bereid om meer te vertellen over het museum, de collectie of de geschiedenis van Genemuiden. Bezoekers hebben ook alle ruimte om zelf de talloze boeken, artikelen en foto’s te bekijken. Dik kans dat ze informatie over hun familie ontdekken.

Het Historisch Centrum Genemuiden wordt gerund door vrijwilligers van de Stichting Vrienden van Oud Genemuiden. De laatste jaren is die groep verder uitgebreid, waarbij het opvallend is dat ook steeds meer jonge Genemuidenaren zich willen inzetten voor de geschiedenis van de eigen woonplaats. Ze zijn bijvoorbeeld betrokken bij plannen voor een modernisering van het museum. Een mogelijke verhuizing naar het oude stadhuis in de Langestraat is één van de opties.

Het Historisch Centrum Genemuiden is tijdens de Biestemærk open van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Museum
SVOG