Nieuws

De Vrienden van Oud Genemuiden maken herdenkingsfilm pontramp

De Stichting Vrienden van Oud Genemuiden heeft onlangs filmopnames gemaakt van de verhalen die zij nog heeft weten te achterhalen over de ramp met de pont.

Op 8 maart is het precies 100 jaar geleden dat de pont in een vliegende storm verging. Daarbij verloren elf van de veertien opvarenden het leven. Stichting VvOG is op zoek gegaan naar nabestaanden om uit te zoeken wat er in de diverse families nog leeft aan herinneringen en stuitte daarbij op indrukwekkende verhalen.

Aanvankelijk was het plan een publieksavond over dit onderwerp te organiseren. De voortdurende onzekerheid of een dergelijke avond begin maart door zou kunnen gaan heeft de werkgroep echter begin februari doen besluiten van dat voornemen af te zien en in plaats daarvan, in samenwerking met Podcastmeesters, de verhalen op film vast te leggen. Het resultaat is een vijftal filmpjes met verhalen, achtergrondinformatie en liedjes over de pontramp. In de week van 7 tot 11 maart zal er elke avond een aflevering openbaar worden gemaakt. Hierboven vindt u de introductiefilm. Verdere informatie volgt via de lokale media.

Museum
SVOG