Nieuws

Historisch Centrum actief tijdens Kamerbreed

De deuren van het Historisch Centrum Genemuiden (Hoek 27) staan tijdens Genemuiden Kamerbreed voor iedereen open van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is deze dag gratis. In het museum is de expositie te bezichtigen over de baggervondsten uit de Binnenhaven en tevens is de documentaire over dit project te bekijken.

Om 10.30 uur start bij het Historisch Centrum Genemuiden een stadswandeling onder leiding van Gert-Jan Westhoff en Helmich van Dijk (op de oude begraafplaats). Zij zullen al wandelend door oud Genemuiden vertellen over de bijzonderheden die de wandelaars onderweg tegenkomen. Na afloop van de stadswandeling (ca. 12.00 uur) is er in het museum koffie of thee met een krakeling à € 1,-. Deelname aan de stadswandeling is gratis.

Aansluitend op de stadswandeling zullen er om 12.00 uur (en ook om 14.30 uur) dialectverhalen worden voorgelezen in de tuin van het museum.  

Verder is van 11.00 uur tot 16.00 uur de Stichting Archeologische Werkgroep Zwartewaterland aanwezig in het Historisch Centrum Genemuiden. Bezoekers die wellicht wel eens iets hebben gevonden als aardewerk, munten, kleipijpen of metalen voorwerpen kunnen hun bodemvondst meebrengen. Daar zal die dan ter plekke worden gedetermineerd: wat is het eigenlijk voor voorwerp, en waar werd het voor gebruikt? In het kader van archeologie zal Eric Tieken aanwezig zijn, hij is gespecialiseerd in kleipijpen. Hij neemt een bijzondere collectie pijpen mee en vertelt daarbij hoe die kleipijpen vroeger werden gemaakt. Voldoende activiteiten dus om tijdens Genemuiden Kamerbreed een bezoek te brengen aan het Historisch Centrum Genemuiden.

Museum
SVOG