Taelcursus
Dialectnieuws,  Nieuws

Jarige Taelkrink organiseert een schrijfcursus

GENEMUIDEN – De Gaellemuniger Taelkrink organiseert in het kader van haar vijftigjarig jubileum deze winter een schrijfcursus voor aspirant-dialectschrijvers. De cursus zal worden gehouden op vier avonden in januari en februari.

De cursus is bedoeld voor iedereen die die wel eens heeft overwogen wat te gaan schrijven (of dat misschien ook wel eens heeft gedaan) maar twijfelt aan zichzelf. Tijdens de cursus worden tips gegeven en kunnen er vragen worden gesteld. 

Elke avond zullen er twee aandachtspunten aan de orde komen. In de eerste plaats schrijven in het algemeen: hoe schrijf ik een spannend verhaal en hoe bouw ik dat op. In de tweede plaats zal er elke avond aandacht worden besteed aan het schrijven van het Gaellemunigers. 

De cursus wordt gegeven op de maandagavonden 15 en 29 januari en 12 en 26 februari in het Historisch Centrum Genemuiden, Hoek 27. Van de deelnemers wordt een bijdrage van 15 euro gevraagd voor koffie of thee en lesmateriaal. Opgave is vanaf nu mogelijk via een mailtje naar janniebakker@genemuiden.info.

Museum
SVOG