Jubileumavond St. Vrienden van Oud Genemuiden

Op donderdag 4 februari viert de St. vrienden van Oud Genemuiden haar 40-jarig jubileum met een feestelijke publieksavond in de Meente.

Eind november bestond de Stichting 40 jaar en dat jubileum is voor haar aanleiding het hele jaar door diverse jubileumactiviteiten te ontplooien. Afgelopen maanden werd o.a. de raadstafel al naar Genemuiden gehaald, is regelmatig de Stadsdichter actief geweest, was er ‘Tussen Prul en Pronk’ in het Historisch Centrum Genemuiden en werd er een lezing over achternamen georganiseerd. Op 4 februari wil de Stichting zichzelf presenteren en wel op twee terreinen: kleding en taal. Voor de pauze zal er in een klederdrachtshow de diversiteit van de Genemuider dracht worden getoond. Want lijkt het voor een buitenstaander soms allemaal hetzelfde, aan de klederdracht was vroeger heel wat af te lezen!

Na de pauze krijgt de Taelkrink het woord en dat betekent natuurlijk streektaal! Deze avond geen verhalen, maar gedichten, sketches en liedjes, waarbij Jan last en Wout Bekendam voor de muzikale begeleiding zullen zorgen. Meer informatie volgt over enkele weken, maar de datum kan vast worden gereserveerd!

De avond wordt gehouden op donderdag 4 februari in zaal ‘De Stadskamp’ in de Meente (Dorus Rijkersstraat 2, Genemuiden) en begint om half acht. De toegang is gratis.