Activiteiten,  Nieuws

Doe mee met de Luie motte

Hoe maak je een Luiemotte?

Iedere Genemuidenaar weet het waarschijnlijk wel: mei begint in Genemuiden met Luiemotte. Ook dit jaar gaat de traditie weer verder en trekken groepjes ‘lawaaimakers’ door de straten (woensdag 1 mei 2024). Maar hoe maak je eigenlijk zo’n Luiemotte?

Dat is eenvoudiger dan veel mensen denken. In deze handleiding lees je precies hoe het werkt. Veel plezier en succes! 

“Al sinds mensenheugenis wekken zij de langslapers en roepen hen op uit bed te komen…”

Ook dit jaar hebben we bij elkaar gezeten om na te denken hoe we je enthousiast kunnen maken voor het maken van een Luiemotte! Ons idee: Doe ouderwets! Maak het niet te ingewikkeld.
Het waren geen ‘praalwagens’! Traditioneel bestonden Luiemottes uit een ladder met een laken waarop bogen versierd met vooral natuurlijk materiaal en veldbloemen. Wij loven geen 1e prijs, 2e prijs enz. uit, maar alle deelnemers ontvangen een prijsje/herinnering!

Een prachtig lentefeest

Het maken van een Luiemotte neemt geen dagen in beslag. De regels zijn eenvoudig: de basis vormt een ladder met daaroverheen een wit laken. Verder kan er voor de vorm wat gaas of een gebogen buis worden gebruikt. Maar het belangrijkste is de versiering. Omdat het om een lentefeest gaat, moet die voor een deel uit weidebloemen bestaan. Maar ook ander natuurlijk materiaal en een enkel lint of slinger zijn toegestaan. En vergeet niet om een klein kind of een pop mee te nemen!

Meedoen met deze Gællemuniger traditie op woensdag 1 mei?

Doe mee en meld je aan
onder vermelding van de naam, het telefoonnummer van de contactpersoon en het
aantal deelnemende kinderen.

Download de A3 poster van Luiemotte 2024. Zegt het voort>
Luiemotte Genenuiden
Museum
SVOG