Nationale archeologie dagen
Nieuws

Nationale Archeologiedagen in het Historisch Centrum

Het Historisch Centrum Genemuiden opent tijdens de Nationale Archeologiedagen van komend weekeinde de deuren. Op zaterdag 18 juni kunnen belangstellenden de expositie over de baggervondsten uit de Binnenhaven bekijken. Vrijwilligers van het centrum vertellen tussen 14.00 en 17.00 uur graag meer over het bijzondere project.

De Stichting Vrienden van Oud Genemuiden was vorig jaar nauw betrokken bij het baggerproject in de Binnenhaven van Genemuiden. Vrijwilligers speurden de vrijgekomen bagger af op mogelijke vondsten uit het verleden. Dat project leverde een behoorlijk aantal materialen op. Die zijn te zien tijdens een tijdelijke expositie in het Historisch Centrum Genemuiden. De baggeractiviteiten zijn ook zichtbaar gemaakt door middel van een maquette en er is een interessante documentaire te zien over het project.

Naast deze expositie biedt het centrum meer interessants voor bezoekers met interesse in de roemruchte geschiedenis van Genemuiden. Er is bijvoorbeeld aandacht voor de veerramp van 1922, het voormalige Blokhuis en voor het dagelijkse leven in vroegere tijden. Ook is het Historisch Centrum Genemuiden de plek om in familiegeschiedenissen te duiken.

De Nationale Archeologiedagen zijn een initiatief van de Stichting Nationale Archeologiedagen. De stichting zet zich in om de Nederlandse archeologie toegankelijker te maken voor iedereen, zodat veel meer mensen kunnen genieten van al het leuke en leerzame dat deze spannende wetenschap te bieden heeft.

Museum
SVOG