Nieuws

Podcastserie over de geschiedenis van Genemuiden

GENEMUIDEN – De Stichting Vrienden van Oud Genemuiden presenteert een achtdelige podcastserie over de geschiedenis van Genemuiden. In de komende weken zet de stichting elke maandag twee afleveringen online op de bekende podcast-kanalen. Ook de lokale nieuwssites publiceren de serie.

Met de podcastserie zet de stichting de volgende stappen op een eerder ingeslagen weg. “Eerder dit jaar kregen we veel positieve reacties op het project rond de bodemvondsten in de Binnenhaven en de documentaires over de ramp met de veerpont. Deze serie is daarop een mooi vervolg. Op een laagdrempelige manier brengen we de historie van Genemuiden onder de aandacht”, zegt voorzitter Sijm van Lente.

Brede doelgroep

Vrijwilligers van de Vrienden van Oud Genemuiden vertellen in de podcast-serie over belangrijke ontwikkelingen in de geschiedenis van Genemuiden. Van het ontstaan van de nederzetting tot wonen en werken in het stadje dat zich ontwikkelde tot de Tapijtstad van Europa. Dankzij de medewerking van Podcastmeesters brengen de Vrienden van Oud Genemuiden de historie op een aantrekkelijke manier die een brede doelgroep moet aanspreken.

Ook video-podcast

Er zijn twee varianten van de podcast. Naast de gewone podcast is er ook een video-podcast geproduceerd. Deze is onder andere bedoeld voor de basisscholen in Genemuiden. Uiteraard zijn deze video’s ook te zien in het Historisch Centrum Genemuiden, dat elke zaterdag de deuren opent voor het publiek.

De podcasts zonder beelden staan vanaf maandag 17 oktober vanaf 17.00 uur op de bekende podcastkanalen, zoals Spotify. Uiteraard komen de podcasts ook beschikbaar op www.oudgenemuiden.nl

Museum
SVOG