Historisch Centrum Genemuiden

Presentatie en expositie over 75 jaar vrijheid

In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland en dus ook Genemuiden, bevrijd is van de Duitse bezetting. Genemuiden krijgt deze vrijheid terug op 14 april 1945. De viering van de bevrijding vindt landelijk plaats onder het thema ’75 Jaar Vrijheid’.

De Stichting Vrienden van Oud Genemuiden organiseert in het kader hiervan op D.V. donderdag 12 maart 2020 een zogenaamde Olde Aovmd. Deze avond wordt gehouden in de ‘Stadskamp’ van de Meente. De inloop is vanaf 19.00 uur en de presentatie begint om 19.30 uur. De toegang is gratis. Tijdens deze avond wordt stilgestaan bij gebeurtenissen in het laatste oorlogsjaar, maar ook wat er zoal plaatsvond na de bevrijding. Met name zal er ook aandacht worden geschonken aan de hongervacuées.

Vanaf begin april 2020 is er over dit thema een expositie te bezichtigen in het Historisch Centrum Genemuiden, Hoek 27. Naast documenten en foto’s zijn er ook voorwerpen te zien uit de oorlog en er na. Mocht u foto’s, documenten of voorwerpen bezitten van deze periode,  dan stellen wij het bijznder op prijs dat we deze mogen gebruiken. U kunt hierover contact opnemen met Sijm van Lente – T: 06-20013356.

Museum
SVOG