Twee nieuwe podcasts online

Hoge temperaturen en regelmatig een regenbui. Ideale omstandigheden voor het luisteren naar een podcast over Genemuiden. En dat komt goed uit: deel drie en vier van de podcast van de Stichting Vrienden van Oud Genemuiden staat online. Jannie Bakker, Sijm van Lente en Robert Pleijsier duiken in de roerige geschiedenis van Genemuiden.

Want waarom springen in 1534 bijvoorbeeld mensen over boord van een schip bij Genemuiden. Ze plegen zelfmoord omdat ze anders gevangen worden genomen. Het is het verhaal van de wederdopers.

En waarom stappen mannen met typisch Genemuider namen als Eenkhoorn, Heutink en Visscher in 1795 de Raadkamer van Genemuiden binnen? Ze verklaren dat Genemuiden vanaf dat moment wordt geregeerd door de Fransen onder leiding van Napoleon. Verder vertellen de Vrienden van Oud Genemuiden alles over de geschiedenis van de tapijtindustrie in Genemuiden.

Luister op de bekende podcast-platforms naar deel drie over Gekroond en Onttroond en deel vier over Van Dorp naar Stad. Luisteren kan bijvoorbeeld hier: Springcast Podcast Player