Veurleezn op zolder 2019!

Op D.V. vrijdag 5 april organiseert de Gællemuniger Taelkrink weer de traditionele voorleesavond onder het motto: “Veurleezn op zolder”. Die avond zal de zolder van het Tapijtmuseum dan weer in het teken van de streektaal staan.

Voor de pauze zullen de verschillende Taelkrinkers voor het voetlicht komen met eigen (streektaal)werk: verhalen en/of gedichten in het Genemuider dialect.

Na de pauze is er weer het inmiddels bekende open podium! Ook niet-taelkrinkers kunnen dan hun verhalen en gedichten laten horen. Er gelden drie regels: de bijdrage moet in de streektaal zijn geschreven, de voorlezer moet het zelf geschreven hebben en om organisatorische redenen mag een bijdrage niet langer duren dan ongeveer 10 minuten. Hoewel niet verplicht zou het wel prettig zijn als bezoekers, die tijdens het open podium wat voor willen lezen, dat vóór 4 april al even telefonisch laten weten aan Riek van der Wulp (tel. 0578-692561).

‘Veurleezn op zolder’  wordt gehouden in het Tapijtmuseum (Klaas Benninkstraat 2a) en de aanvang is om half acht. Vanaf 19.00 uur is de zaal open en is er koffie verkrijgbaar. De toegang is gratis; wel is er bij de uitgang een collecte ter bestrijding van de onkosten.

De Taelkrink hoopt weer op een goede belangstelling en veel verborgen talent!