Dialectmaand
Agenda,  Dialectnieuws,  Nieuws

Veurleezn op zolder in het Tapijtmuseum

Na noodgedwongen een aantal jaren alleen ‘digitaal’ hun dialectverhalen te hebben voorgelezen organiseert de Gӕllemuniger Taelkrink op 17 maart weer een échte avond ‘Veurleezn op zolder’.

Jannie Bakker van de Gӕllemuniger Taelkrink zegt daarover: ‘We hebben gemerkt dat ons publiek ons zeker niet vergeten is. Op de verhalen die de laatste tien weken via digitale kanalen waren te bekijken hebben we veel positieve reacties gekregen. Maar er gaat uiteindelijk toch niets boven gewoon voorlezen voor een zaal, de reacties van het publiek op komische of spannende passages van de gezichten aflezen en samen napraten en genieten van mooie Gӕllemuniger woorden en uitdrukkingen. Dat hebben wij, en ook ons publiek, gemist. En dat gaan we dus weer oppakken!”

Maart is landelijk de dialectmaand en daar haakt de Taelkrink op in. De Taelkrinkers zullen deze avond voor de pauze allemaal een nieuw verhaal voorlezen. Na de pauze is het podium voor het publiek. Mensen in de zaal die ooit wat in het dialect hebben geschreven worden uitgenodigd dat dan te komen voorlezen. Vooraf aanmelden voor het Open Podium is voor de organisatie prettig; dat kan per mail (janniebakker@genemuiden.info) of per telefoon (06-38124504). Maar ook ‘last minute’ bijdragen zijn deze avond welkom.

Veurleezn op Zolder wordt gehouden op 17 maart in het Tapijtmuseum, Klaas Benninkstraat 2a in Genemuiden. Aanvang 19.30 uur en de toegang is gratis. Ter bestrijding van de kosten is er bij de uitgang een collecte.

Museum
SVOG