Nieuws

Volop activiteit in het HCG tijdens Genemusiment!

Het Historisch Centrum Genemuiden, aan de Hoek 27, is een museum van formaat…. Tijdens en rond Genemusiment komen daar nog diverse activiteiten bij.

 

Vóór het HCG zijn oude ambachten te zien en staat er een kraam waar men voorwerpen/ producten uit Indonesië kan kopen. Deze ambachten sluiten aan bij de expositie die het museum op de bovenverdieping heeft over een bijzonder gebied in de Noord-Molukken, waar eilandjes liggen met namen als Geelmuiden, Hasselt, IJsselmuiden en Hattem. De expositie krijgt de titel: ‘Geelmuiden aan de andere kant van de wereldbol….’

Verder is er ’s morgens een stadswandeling, waarbij u onder leiding van een gids veel informatie krijgt over (de geschiedenis van) Genemuiden. U komt op plekjes waar u misschien nooit bent geweest. Ook brengt u dan een bezoek aan de oude begraafplaats aan de Blokhuisweg waar u onder andere wordt geïnformeerd over tradities rondom overlijden en begraven.

’s Middags brengen leden van de Taelkrink in de tuin van het HCG verhalen en gedichten in het plaatselijk dialect ten gehore.

In de steeg is te zien hoe vroeger (en misschien door sommigen nu nog wel) de was te drogen werd gehangen aan de “kniepliende”.

Kortom:  volop te ontdekken, zien en beleven.

Museum
SVOG