Onderwijs

Gezocht: vrijwilligers voor ‘schoolklassen’

Iedereen zou het eigenlijk eens mee moeten maken: hoe leuk kinderen het vinden om als het ware honderd jaar terug te gaan in de tijd. Regelmatig komen er nieuwsgierige schoolklassen op bezoek in het Historisch Centrum Genemuiden om te ervaren hoe hier een eeuw geleden werd geleefd.

De kinderen mogen, afhankelijk van hun leeftijd, even in de bedstee liggen (en misschien maakt de juf daar wel een foto van…), in een oude schoolbank met een griffel op een lei schrijven, koffiebonen afwegen op een schaal met gewichten, baard scheren in het kapperswinkeltje enz. Wat oudere kinderen krijgen ook wat over de geschiedenis van Genemuiden te horen en te zien. Kortom: geen wonder dat de schoolprogramma’s bijzonder in de smaak vallen!

Daarom zoekt de Stichting Vrienden van Oud Genemuiden voor het nieuwe seizoen uitbreiding van de vrijwilligersgroep die de schoolklassen begeleidt. Er worden maximaal 15 schoolbezoeken per jaar ingepland en voor elk schoolbezoek wordt in die groep gevraagd welke vrijwilliger er voor dat bezoek beschikbaar is: geen probleem dus als het een keer minder goed uitkomt. Je werkt altijd samen met meerdere vrijwilligers en natuurlijk krijg je vooraf duidelijke uitleg over wat er van je verwacht wordt.

Lijkt het je wat om op deze manier met kinderen en geschiedenis bezig te zijn? Neem dan contact op met 06-20013356. Ook opa’s en oma’s zijn hartelijk welkom en natuurlijk is het mogelijk om eerst eens vrijblijvend een ochtend te komen kijken.

Museum
SVOG