Historisch Centrum Genemuiden

Burgemeester Bilder opent nieuwe expositieruimte

4_1119Genemuiden is een moderne expositie over de eigen geschiedenis rijker. Op woensdagmiddag  7 september om 16.30 uur heeft burgemeester Bilder van Zwartewaterland in de Stedelijke Oudheidkamer van Genemuiden de expositie geopend.

De middag werd geopend door voorzitter Sijm van Lente die een voorwoord hield over de stichting en het tot stand komen van de nieuwe expositieruimte. Daarnaast werden vrijwilligers en donateurs bedankt. Vervolgens was het woord aan burgemeester Bilder, een aanstaand inwoner van Genemuiden. Namens het gemeentebestuur bood de burgemeester de Stichting twee lakzegels van de stad Genemuiden in bruikleen, waaronder een exemplaar uit 1670. Na de overhandiging vond de 4_1134-2openingshandeling plaats door de burgemeester, waarna iedereen de nieuwe situatie kon bewonderen. In de mediawand werd een oude film over vooroorlogs Genemuiden gedraaid.

4_1137De expositie heeft als thema ‘De canon van Genemuiden’ en gaat over de hele geschiedenis van Genemuiden van het allereerste begin tot nu. Aan de hand van voorwerpen en foto’s, welke zijn ingedeeld in thema’s wordt de geschiedenis van Genemuiden verteld.In de documentatieruimte is een prachtige mediawand gerealiseerd voor het tonen van beelden en films. Door de opzet is de ruimte in een mum van tijd om te toveren in een filmzaal, waardoor groepen bezoekers en schoolklassen hiervan gebruik kunnen maken.

De realisatie is mede mogelijk gemaakt door het Provisoorfonds en een aantal Genemuider bedrijven, die belangeloos hun medewerking hebben verleend. De stichting kan met recht trots zijn op het resultaat en het vernieuwde museum is beslist uw bezoek waard. 

Een film van de opening is te zien op http://www.youtube.com/watch?v=UZoHqlhGUNc&feature=player_embedded.

Museum
SVOG