Historisch Centrum Genemuiden

Genemusiment 15 september 2012

110917_GNMS_Benny_167  034_Genemusiment_2011_KN

De naam ‘Genemusiment’ is ontstaan door de woorden Genemuiden, muziek en amusement samen te voegen tot een eigen naam voor dit evenement. Het evenement wordt gehouden in het centrum van Genemuiden, rond de haven, in de plaatselijke musea, Hervormde kerk, petroleumkelders, in de hof van de familie van Dalfsen en wooncentrum de Meente.

Evenals voorgaande jaren zal de Stichting Vrienden van Oud Genemuiden deelnemen aan Genemusiment met een aantal activiteiten. De Oudheidkamer is open van 11.00 tot 17.00 uur. Op de eerste verdieping is een expositie te zien over ‘nuttig handwerken’. In de documentatieruimte is permanent een film te zien over oud Genemuiden. In de hof/tuin van de Oudheidkamer worden wentelteefjes gebakken en verkocht. Op straat, voor de Oudheidkamer staat een tent met een expositie antieke schoolplaten uit Genemuider scholen.

De stadswandeling, in combinatie met een bezoek aan de oude begraafplaats, start om 10.45 uur en om 14.00 uur. Verzamelpunt is vóór de Oudheidkamer. Na afloop wordt de deelnemers van de stadswandeling in de Oudheidkamer koffie/thee aangeboden met een krakeling. In de hof/tuin van de Oudheidkamer wordt voorgelezen door leden van de Taelkrink, aansluitend aan de stadswandelingen (± 12.00 uur en ± 15.15 uur). De Taelkrink leest om 14.30 uur ook voor in de Meente.

Oftewel, Genemusiment belooft weer een dag te worden die niet gemist mag worden! Voor het volledige programma zie www.sceggenemuiden.nl

Museum
SVOG