Historisch Centrum Genemuiden

Genemusiment 2013 daverend succes!

Genemusiment 2013 gaat de geschiedenis in als een groot succes voor de Stichting Vrienden van oud Genemuiden.

Twee speerpunten van de dag waren de verkoop van de nieuwe dialectuitgave ‘150 Meinsn van veurbi-j’ op het Havenplein en in de Oudheidkamer en het maken van Grootburger oorkondes. De verkoop van de dialectboekjes overtrof de verwachting. Ook de oudere bundel met ‘Gealledichies’ werd heel goed verkocht.

De verkoop van Grootburger Oorkondes kon ook rekenen op veel belangstelling. Kalligrafeur Els de Bok uit Workum kwam lang niet gereed met het maken van de oorkondes wegens de overweldigende belangstelling. Gezegd moet worden dat het gekaligrafeerde resultaat er ook erg mooi uitziet. Bij de eerstvolgende weide uitbetaling, zaterdag 28 september, zullen de overige oorkondes worden afgegeven.

De voordrachten van de Taelkrink in de Hof van de Oudheidkamer werden ook goed bezocht. Sommige voordrachten hadden een link met de Grootburgerij.

Tweemaal werd door de klederdachtgroep de Mussnwassers de catwalk in de Kaaihof beklommen en werden kostuums en drachten uit lang vervolgen dagen getoond en uitgelegd. (Klik hier voor foto’s van de show.)

Het was een dag om niet te vergeten waarop vooral het opgewekte enthousiame opviel van veel bezoekers van de verschillende activiteiten!

IMG_5126_2130921_GNM_Atse_1_2130921_GNM_Atse_1_3IMG_5137_2IMG_5134_2IMG_5148_2IMG_5150_2IMG_5160_2

Museum
SVOG